Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Czosnkowe tagiatelle z krewetkami

Krewetki nie są już w Polsce deficytowym towarem. Spokojnie możemy kupić je w każdym większym supermarkecie. Dlaczego więc nie zaszaleć? Krewetki z czosnkiem, pomidorami i oliwą to jedna z najpowszechniejszych form ich podawania - i słusznie! Są przepyszne! Spróbujesz?

???????????????????????????????

składniki:

  • 200g krewetek tygrysich
  • dwa duże pomidory
  • 100g makaronu tagiatelle
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • oregano, sól, pieprz
  • pietruszka (do posypania)

przyrządzanie:

Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (al dente).

Z pomidorów zdejmij skórkę (zanurz je na kilka minut we wrzątku, a skórka sama odejdzie) i pokrój je w kostkę.

Rozgrzej na patelni oliwę. Wyciśnij przez praskę czosnek i wrzuć krewetki. Smaż aż uzyskają złocisty kolor.

Nie zdejmując patelni z ognia, dorzuć ugotowany makaron, pokrojone pomidory i przyprawy (oregano, sól, pieprz).

Podsmaż wszystko jeszcze przez 3-5 minut.

Podawaj gorące ze świeżą pietruszką na wierzchu. Jeśli makaron będzie za suchy polej dodatkowo oliwą z oliwek.

SMACZNEGO!

 

Zobacz też: Krewetki po tajsku w sosie pomarańczowym