Nie od dziś wiadomo, że w zaserwowanej potrawie liczą się sie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Dekoracja z pora napewno uświetni je w Twoim kulinarnym dziele sztuki.
Składniki:
- por
- pomidor
Przygotowanie:
Z pora odkrajamy kawałek długości 10-13 cm i rozcinamy nożem na 6 części.
Cięcia powinny kończyć się 1-1,5cm powyżej końca. Końce zewnętrznych płatków ścinamy w szpic,rozchylamy,a kolejne liście delikatnie zwijamy do środka. Środek ostrożnie wykrajamy. Do środka wkładamy kwiat z marchwi lub różyczkę ze skorki z pomidorów, ewentualnie dekorujemy natką pietruszki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













