składniki: 
- 2 galaretki truskawkowe
- szklanka śmietanki do kawy
- ulubione owoce
przyrządzanie:
- Śmietanę schłódź w lodówce. Jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody, a drugą zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Rozpuszczone galaretki dobrze schłodzić. Gdy pierwsza galaretka zacznie tężec, ubić mikserem śmietankę na puszystą masę, ok. 2-3 minuty.
- Ciągle miksując, przełóż tężejącą galaretkę i ubijaj jeszcze chwilkę.
- Deser rozlać do pucharków, zostawiając miejsce na galaretkę.
- Udekoruj ulubionymi owocami i włóż do lodówki. Zalać tężejącą galaretkę i ponownie schłodzić.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















