Pyszny deser, który postawi Cię na nogi

składniki: 
Dolna warstwa:
- 500 ml mleka
- 3 łyżeczki kakao
- 4 łyżeczki cukru
- 2 łyżki żelatyny
- 200 ml mleka
- śmietana 30
- 400 ml kawy espresso
- 2 łyżeczki żelatyny
przyrządzanie:
- Z podanych składników przyrządzić kakao, w gorącym rozpuścić żelatynę. Schłodzić i wlać po równo do 4 kieliszków.
- W gorącym espresso rozpuścić żelatynę i ostudzić. Ubić śmietanę na sztywno. Stale ubijając połączyć z kawą i wlać na stężałą pierwszą warstwę.
- Schłodzić w lodówce.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














