składniki: 
- 4 pomarańcze
- kiść winogron
- 2 opakowania serka mascarpone
- łyżka cukru pudru
- łyżka wiórków kokosowych
- śmietana 30%
- łyżeczka kakao
przyrządzanie:
- Serek mascarpone połącz z cukrem pudrem oraz wiórkami kokosowymi.
- Następnie przełóż do szklani. Obierz pomarańcze i pokrój w drobna kostkę, potem wyłóż na masę serową.
- Na pomarańcze przekładami następną warstwę serka. Z winogron usuń pestki i pokrój w kostkę. Przełóż je jako kolejną warstwę.
- Ubij śmietanę i udekoruj deser, całość posyp kakao.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















