Dietetyczne ciasto z białej fasoli i bananów. Bardzo smaczne, idealne dla miłośników kulinarnych eksperymentów!

składniki:
- 2 puszki białej fasoli
- 2 dojrzałe banany
- 4 jajka
- 4 łyżki oleju lub roztopionego masła
- 4 łyżki kakao
- 3 łyżka miodu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- garść posiekanych orzechów
przyrządzanie:
- Fasolę odsączyć z zalewy i przemyć kilkukrotnie wodą. Umieścić w większej misce.
- Następnie dodać wszystkie składniki mokre.
- Chwilę blendować.
- Następnie dodać proszek do pieczenia, orzechy posiekane i kakao, całość wymieszać.
- Przełożyć do formy i piec około 50-55 minut w temp. 180 stopni, do suchego patyczka.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














