Pyszny i sprawdzony przez PalceLizac.pl przepis Ani Lewandowskiej na domową nutellę. Duzi i mali będą zachwyceni smakiem tego słodkiego smarowidła.

składniki:
- 150 g daktyli medjool (ok. 8 sztuk)
- 20 g oleju kokosowego (kupisz TUTAJ)
- 60 g orzechów laskowych
- 100 ml mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
- 3 duże łyżki kakao
przyrządzanie:
Namocz daktyle w gorącej wodzie (ok. 15 minut). Następnie wyjmij z nich pestki i wraz z pozostałymi produktami umieść je w pojemniku do miksowania. Blenduj na wysokich obrotach, aż masa będzie kremowa.
Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce o ile „Nutella” nie zostanie wcześniej pochłonięta przez domowników ?
Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaj mleka i kakao.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













