Idealna pizza dla alergików uczulonych na gluten. Wbrew pozorom bardzo prosto ją przygotować. Zobacz nasz pomysł na pizzę bez glutenu!
składniki:
250 g mąki bezglutenowej
3 łyżki oleju/oliwy
paczka suchych drożdży
250 ml wody
sól
sos pomidorowy
ulubione dodatki
przyrządzanie:
W widzie rozpuszczamy drożdże. Mix dodajemy do mąki. Dolewamy 3 łyżki oleju, wsypujemy sól i mieszamy. Wyrabiamy ciasto. Wykładamy na formę do pizzy. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizze kładziemy ulubione dodatki. Piekarnik ogrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 30 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















