Kto z nas nie skusi się czasami na przyrumienione ziemniaki, zwane potocznie frytkami? Chyba wszyscy w swoim życiu mieli okazję ich spróbować, najczęściej dzieje się to w fast foodach. Jednak kiedy choć raz zrobimy je sami, w swoim własnym piekarniku, a nie smażone w głębokim, stęchłym tłuszczu, nie będziemy chcieli żadnych innych!

czas: przygotowanie około 15 minut pieczenie około 1 godziny
składniki:
- ziemniaki
- olej kokosowy
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, czosnek
przyrządzanie:
- Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
- Następnie smarujemy je olejem kokosowym i posypujemy przyprawami: czosnek, oregano, pieprz, sól.
- Układamy na blasze na papierze do pieczenia.
- Wkładamy frytki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny, co jakiś czas przerzucając je na drugą stronę.