Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Domowe gofry z bitą śmietaną i owocami

Uwielbiacie gofry z letnimi owocami? Teraz nie musicie jechać nad polskie morze, by ich skosztować. Przygotujcie je we własnej kuchni. Oto przepis na chrupiące i gorące gofry.

photo-1459789034005-ba29c5783491-2

składniki:

  • 330 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • 2 jajka
  • 10 g proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 łyżki oleju
  • Dodatki:

  • 250 ml śmietany 30%,
  • 30 g cukru pudru,
  • świeże owoce (truskawki, banany, wiśnie, itp.)

przyrządzanie:

  1. Białka oddziel od żółtek i umieść je w osobnych miseczkach.
  2. Do większej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj przygotowane żółtka i wlej mleko oraz olej.
  3. Zmiksuj całość za pomocą miksera. Kiedy wszystkie składniki się połączą, w osobnej misce ubij przygotowane białka (na sztywną pianę).
  4. Rozgrzej gofrownicę.
  5. Ubite białka dodaj do przygotowanej masy i delikatnie wymieszaj za pomocą plastikowej łyżki.
  6. Ciasto przenieś za pomocą chochli do dobrze rozgrzanej gofrownicy i piecz na złoty kolor.
  7. Po upieczeniu ostudź je na kratce. Tak przygotowane gofry będą delikatne i puszyste.
  8. Dodatki: śmietanę ubij z cukrem pudrem za pomocą miksera.
  9. Na schłodzone gofry nałóż śmietanę i owoce.

ZOBACZ TEŻ: Sorbet malinowy z winem