Domowe gofry z jogurcikiem greckim i malinami na dobry początek dnia.
składniki:
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- cukier 3 łyżeczki
- garść świeżych malin
- 3 łyżki masła
- mąka 3 szklanki
- mleko 2 szklanki
- jaja 3 szt.
- olej 7 łyżek
- opakowanie jogurtu greckiego
przyrządzanie:
- Masło roztop
- Mąkę, stopione masło, żółtka, mleko wymieszać na gładką masę.
- Odstawić na 15 minut.
- W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na pianę.
- Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 4 minut, aż będą chrupiące i złote.
- Podajemy gofry, na nie nakładamy dwie łyżki jogurtu, a na górę świeże maliny!