Domowe gofry z jogurcikiem greckim i malinami na dobry początek dnia.

składniki:
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- cukier 3 łyżeczki
- garść świeżych malin
- 3 łyżki masła
- mąka 3 szklanki
- mleko 2 szklanki
- jaja 3 szt.
- olej 7 łyżek
- opakowanie jogurtu greckiego
przyrządzanie:
- Masło roztop
- Mąkę, stopione masło, żółtka, mleko wymieszać na gładką masę.
- Odstawić na 15 minut.
- W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na pianę.
- Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 4 minut, aż będą chrupiące i złote.
- Podajemy gofry, na nie nakładamy dwie łyżki jogurtu, a na górę świeże maliny!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














