Uwielbiamy polską kuchnię za jej specjały, takie jak domowe klopsiki z mięsa mielonego. Proste, a jakie smaczne!
składniki:
- mielone drobiowe 1kg
- 2 jajka
- 2 łyżki kaszki mannej
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek pocięty 2 łyżki
przyrządzanie:
Warzywa obieramy, myjemy kroimy wedle naszego uznania (cebule dajemy w całości obraną z pierwszych liści). Przyprawy, warzywa wrzucamy do zimnej wody i gotujemy ok 15 minut. W tym czasie przygotowujemy nasze mielone. Doprawiamy wedle naszego uznania, dodajemy jajka, kaszkę, bułkę tartą. Jeśli lubimy majeranek również możemy go dodać. Formujemy mniej więcej jednakowe kule i wrzucamy do naszego wywaru z warzyw.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem