Domowe lody czekoladowe z nutą papryki i miodu. To połączenie jest trafione! Nam smakuje bardzo mocno! Wprawdzie na lody jest jeszcze za wcześnie, ale można je pałaszować w wannie, pełnej ciepłej wody! 
 

składniki: 
- 4 jajka
 - 1 łyżeczka papryki z proszku
 - 2 łyżki miodu
 - 500 ml śmietany 30%
 - łyżka cukru pudru
 - 3 łyżki kakao
 - szczypta soli
 
przyrządzanie:
- Białka ubij na sztywną pianę.
 - Pod koniec ubijania dodawaj po jednym żółtku.
 - Cukier puder wymieszaj z kakao, papryką i miodem, a następnie ubij ze śmietaną na sztywno.
 - Na koniec połącz delikatnie obie masy, dokładnie wymieszaj. Całość przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na ok. 4-5 godzin.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














