Francuzi uwielbiają proste, ale słodkie śniadania. Często podają do rogalików, tostów czy naleśników domowe masło piernikowe. Jest banalne w wykonaniu. Smakuje cudownie! 
 

składniki: 
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 75 g miękkiego masła, najlepiej wersja bez soli
- 2 pokruszone ciasteczka, typu pierniczki korzenne
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














