Można je podać jako samodzielne danie lub dodatek do zup. Świetnie sprawdzą się do rosołu czy barszczu! Oto domowe uszka z serem i szpinakiem.
składniki:
- 2 szklanki mąki
- ½ łyżeczki soli
- 1 jajko
- ¾ szklanki wody
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 posiekana cebula
- 250-300 g mrożonego szpinaku
- 2 posiekane ząbki czosnku
- garść posiekanej natki pietruszki
- 200 g białego sera typu feta
- sól i pieprz do smaku
- 4 łyżki roztopionego masła lub oliwy
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















