Cynamonowy makaron domowej produkcji ma swoją tradycje w kuchni włoskiej. Idealny do słodkich dań, ale możesz go równie dobrze ugotować, polać masłem i cieszyć się tym prostym smakiem.

składniki:
- 0,5 kg mąki pszennej
- 6 dużych jaj z wolnego wybiegu, dobrej jakości
- 2 łyżeczki cynamonu mielonego
przyrządzanie:
- Do dużej miski wsypujemy cynamon, mąkę i dodajemy po jednym jaju. Zagniatamy ciasto. Szybko i zręcznie.
- Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Wałkujemy cienki placek.
- Placki kroimy w grubsze paski. Pozostawiamy na chwilę, aby ciasto podeschło, a następnie gotujemy we wrzątku do miękkości.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














