Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Domowy przecier pomidorowy

Nie znamy nikogo kto nie lubi zupy pomidorowej. Przecier ze świeżych i aromatycznych pomidorów - to nieodłączny jej element. Koniecznie wykonaj go w domowym zaciszu, użyj dorodnych warzyw - i zamknij całe zdrowie w słoiku. Na zimowe dni - jak znalazł!

spaghetti-626276_640

składniki:

  • 1 kg podłużnych pomidorów
  • ewentualnie: odrobina masła, sól, pieprze, suszona bazylia

przyrządzanie:

  • Pomidory umyj, osusz i pokrój w cząstki. Włóż je do garnka o grubym dnie i smaż na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

    Pomidory smaż aż skórka od nich odejdzie a pomidory rozpadną się i zrobi się z nich papka.

    Zajmuje to ok. 20 minut.

  • Pomidory odstaw do lekkiego przestygnięcia, a następnie przetrzyj je przez sito z drobnymi oczkami. Na sito nakładaj małe porcje, a to co zostanie nieprzetarte (skórki i ziarenka) wyrzuć.

    Po przetarciu wszystkiego otrzymasz płynny przecier, który doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Przecier możesz jeszcze zagęścić podgrzewając go dłużej- odparują płyny. To jest też czas na doprawienie pomidorów solą, pieprzem czy ziołami.

  • Gorące pomidory przelej do wyparzony i wyprażonych słoików. Słoiki zakręć dobrze i dla bezpieczeństwa pasteryzuj je np. na sucho, w piekarniku nagrzanym do 120-14 st. C. przez ok. 20 minut.

 

SPRAWDŹ PRZEPIS NA : SYROP Z CZOSNKU Z MIODEM>>>