Dorsz w klasycznej panierce. Dobrze smakuje z frytkami i sosem czosnkowym.
składniki:
- 1 duży filet z dorsza
- Sól i pieprz
- Sok z cytryny
- PANIERKA:
- 2-3 łyżki bułki tartej
przyrządzanie:
- Filet podzielić na porcje, skropić dosyć obficie sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Odstawić na 30 minut.
- Następnie panierować w jajku ze smietaną i bułce tartej. Usmażyć na rumiano.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















