Konkretne danie z rybą na pierwszym planie.

składniki: 
- cebula
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 2 filety z dorsza
- maka
- sól
- pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Dorsza pokrój na kawałki, posól i obtocz w mące. Rozgrzej olej i obsmaż rybę na złoty kolor 4-5 min z każdej strony, przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Cebulę pokrój w talarki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Na oleju ze smażenia ryby podsmaż cebulę, a następnie marchew i pietruszkę. Dopraw do smaku pieprzem i solą.
- Rybę przykryj warzywami i piecz w piekarniku 30 minut w 200 stopniach C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














