Oto przepis na puszystą i idealną babkę w dwóch smakach: waniliowo- czekoladowym!
składniki:
- 1 kostka margaryny
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyrządzanie:
1. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
2. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
2. Dodajemy stopniowo stopioną margarynę i cukier waniliowy, ⅔ ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę mieszamy z kakao.
3. Ciemne ciasto wylewamy na jasne.
4. Pieczemy 45 min. w temperaturze 170°C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















