Mało popularny w Polsce owoc Pitaja, wygląda bardzo uroczo i jeszcze lepiej smakuje. Dzisiaj dowiecie się jak jeść Pitaję. Bardzo zachęcamy do spróbowania!
OD CZEGO ZACZĄĆ?
W pitaji zarówno miąższ jak i czarne nasiona można spożywać na surowo, jak każdy owoc. Niejadalne są tylko grube skórki z łuskowatymi wyrostkami którym pitaja zawdzięcza swoją nazwę – smoczy owoc.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















