Ekspresowa pascha wielkanocna dla tych zabieganych.

składniki:
- 500g tłustego twarogu
- 50g cukru pudru
- szczypta soli
- laska wanilii
- 40g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 50g rodzynek sułtańskich
- 70g blanszowanych migdałów
przyrządzanie:
W maszynce do mielenia mięsa zmiel twaróg dwa razy. Dodaj cukier puder, szczyptę soli i ziarenka wanilii ze środka laski. Dodaj skórkę i dobrze wymieszaj. Migdały pokrój na mniejsze kawałki i zalej wrzątkiem razem z rodzynkami. Odsącz z wody, dodaj do paschy i dobrze wymieszaj. Podawaj w szklankach. Jeśli masz czas uformuj kulę, używając do tego gazy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














