Doskonała, zdrowa przekąska w ekspresowym wydaniu.

składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki szczypiorku
- 1/2 łyżeczki musztardy
- Zioła prowansalskie
- Pieprz
przyrządzanie:
- Obierz awokado ze skórki i usuń pestkę. Miąższ przełóż na talerz i rozgnieć widelcem na gładką masę.
- Dodaj drobno posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i wymieszaj.
- Dla urozmaicenia można dodać do pasty drobno pokrojoną surową paprykę lub rzodkiewkę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














