Zupa dla zabieganych co nie znaczy, że niezdrowa. Wystarczy mieć zielone, mrożone warzywa i kwadrans czasu! Przepyszna i błyskawiczna!

składniki:
- 250 g mrożonego zielonego groszku
- 250 mrożonych brokułów
- ząbek czosnku
- cebula
- około 1,5 litra bulionu lub wody
- 2 łyżki masła
- łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
- Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na oleju, dodajemy zamrożony groszek, brokuły i masło.
- Kiedy warzywa się zeszklą, odstaw z gazu
- Bulion lub wodę podgrzej
- Dodaj zawartość patelni
- Gotujemy około 15 minut
- Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem
- Można zaprawić śmietaną
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














