Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Karp po żydowsku z Chrzanem z Żurawiną Eterno

 

Skłasniki:

karp  ok. 1 kilogram mięsa

½ kg. cebuli (cukrowa)  

1 szt. korzenia pietruszki  

1 szt. marchwi  

1 szt. selera

½ pora  

1 kajzerka czerstwa do namoczenia

jajko  

natka pietruszki  

1 opakowanie płatków migdałowych  

2 łyżki rodzynek 

2 łyżki żelatyny  

liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz  

„Chrzan z Żurawiną” ETERNO

Wykonanie: 


Karpia wyfiletować i delikatnie zdjąć skórę, mięso zmielić. Z warzyw oraz pozostałych częściach ryby ugotować wywar, doprawić do smaku, przecedzić i dodać żelatynę. Cebulkę i natkę posiekać w drobną kostkę połączyć ze zmielonym mięsem karpia, jajkiem i namoczoną bułką. Doprawić solą i pieprzem i wyrobić na gładką masę. Na foli spożywczej ułożyć skórę a na niej przygotowaną masę rybną. Zwinąć szczelnie folią ruloniki i gotować na wolnym ok. pół godziny. Wystudzić pokroić w plastry, ułożyć na 
półmisku, udekorować rodzynkami i płatkami migdałowymi. Zalać galaretą.

 

Podawać z Chrzanem z Żurawiną ETERNO.

Produkt dostepny na www.eterno.pl