Takich pierogów jeszcze nie próbowaliście! Kasza gryczana plus ser biały, twarogowy to idealne połączenie. Taki farsz smakuje wyśmienicie!
składniki:
- 250 g surowego boczku (jeśli nie jesz mięsa- pomiń)
- 250 g twarogu białego
- 1 spora cebula biała
- kasza gryczana
przyrządzanie:
- Przygotuj ciasto na pierogi, według swojego przepisu
- Woreczek kaszy gryczanej przelej wodą, a następnie ugotuj według zaleceń na opakowaniu
- W czasie gdy kasza wrze, zajmij się boczkiem i cebulą
- Pokrój je na drobno, podsmaż boczek, a po chwili dodaj cebulę
- Gdy się pięknie zarumienią- odstaw na chwilę
- Ser biały pokrusz na drobno, dodaj do niego wystudzoną kasze gryczaną i cebulkę z boczkiem
- Wszystkie składniki zawarte w przepisie połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj
- Dopraw sola, pieprzem. Farsz jest gotowy do użycia!
- Pierogi gotuj według swojej zasady