Smaczny i prosty w wykonaniu farsz do pierogów. Kasza gryczana, ser biały i kilka przypraw. Przepis pochodzi z 1980 roku i nadal jest wykorzystywany w naszej kuchni!
składniki:
- 250 g surowego boczku
- 250 g białego sera, wersja tłusta nie light
- cebula biała
- woreczek kaszy gryczanej
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- można dodać pokrojonej na drobno pietruszki, ale nie każdy lubi
przyrządzanie:
- Zacznij od ugotowania kaszy gryczanej według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia.
- Pokrój w kosteczkę boczek i cebule. Podsmaż boczek, aż do momentu zrobienia się skwarek. Dosyp cebulę i smaż jeszcze minutkę. Teraz rozpakuj biały ser i pokrusz go w rękach.
- Wszystkie składniki zawarte w przepisie połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
- Dopraw solą, pieprzem, gałką. Farsz jest gotowy do użytku!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














