Pyszny farsz bez mięsa do pierogów. Wystarczy kasza gryczana i pieczarki. Super połączenie i smaczny efekt!

składniki:
- pieczarki 50 gram
- kasza gryczana 3 woreczki
- sól, pieprz
- mąka 70 gram
- cebula 2 sztuki
- masło 1 łyżka
przyrządzanie:
- Kaszę gryczaną ugotować według opisu na opakowaniu i ostudzić.
- Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę.
- Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Na koniec dodać kaszę gryczaną. Razem smażyć przez około 7 – 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Farsz jest gotowy do wypełnienia ciasta pierogowego
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














