Figi to egzotyczne owoce, które posiadają wyjątkowe wartości odżywcze. Doceniane są z wielu względów. Są dobre nie tylko na trawienie. Suszone figi są skarbnicą wapnia! Dowiedzcie się dlaczego jeszcze warto je jeść i co takiego cennego w sobie kryją!
Zobacz też: Szparagi zawijane w boczek
1. WYKORZYSTYWANE SĄ W MEDYCYNIE NIEKONWENCJONALNEJ
Podobno figi ugotowane w mleku są naturalnym lekiem na ból gardła. odwar z ususzonych liści używa się jako środka przeciwko kaszlowi. Warto mieć je pod ręką w czasie przeziębienia.
Na kolejnej stronie więcej o figach
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















