Bardzo sycąca wersja na filety z kurczaka.

składniki:
- 400 g piersi kurczaka
- 200 g sera żółtego
- jajko
- 2 łyżki maki
- mleko
- pieprz, sól
przyrządzanie:
- Kurczaka pokrój w drobną kostkę, przypraw, dodaj jajko, dwie łyżki maki i der żółty starty na drobnych oczkach.
- Podlej delikatnie mlekiem i wymieszaj dokładnie, aż składniki się połączą.
- Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolej mleka. Konsystencją powinno przypominać ciasto na placki ziemniaczane.
- Nakładaj łyżką na placki i smaż na rozgrzanym oleju na małym ogniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














