Szybki przepis na zupę cebulową. Wieczory są jeszcze chłodne, warto się rozgrzać dobrą zupką.

składniki:
- 7-8 średnich cebul
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka mąki
- 1 liść laurowy
- 1 litr bulionu
- ulubiony starty ser
- pieprz, cebula
przyrządzanie:
- W rondelku rozpuść masło, wrzuć cebulę i podsmaż na brązowy kolor.
- Dodaj 1 łyżeczkę mąki i dokładnie wymieszaj, tak aby nie było grudek.
- Podlej bulionem, dodaj liść laurowy. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Zupę możesz zblendować na krem.
- Przelej do miseczki żaroodpornej posyp startym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na program grill i piecz około 5 minut, tak aby ser tylko się lekko przypiekł.
- Podaj z grzankami
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














