Frittata z pysznymi dodatkami to świetny sposób na obiad, który robi się sam.
składniki:
- kilka plasterków dobrej szynki lub boczku
-1 cebula
-2 garści szpinaku, jarmużu
-łyżka octu balsamicznego
-pomidor
-8 jajek
-2 łyżki mleka
-dowolny ser do posypania
przyrządzanie:
Jajka umyj, rozbij do większej miseczki i dolej mleko Szyneczkę pokrój w paski. Obierz cebule, pomidora i umyj zieleninę. Pokrój warzywa, a zieleninę potargaj w dłoniach na mniejsze kawałki.
Pokrojony boczek czy tez szynkę podsmaż na małej ilości oliwy do złapania koloru. Do tego dodaj cebulkę, porwaną zieleninę, smaż około 7 minutek. Po tym czasie wrzuć pomidory, przyprawy, ocet. Zalet to masą jajeczną. Zamieszaj konkretnie po czym posyp ulubionym serem po całości. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj około 15 minut w 170 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















