Kolejny truskawkowy przepis dla naszych czytelników! Tym razem próbujemy gęstego musu z listkami mięty.

składniki:
- 1/2 litra śmietany 30%
- 1/2 kg truskawek
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 i 1/2 łyżki żelatyny
przyrządzanie:
Truskawki zblendować. Śmietanę i cukier puder ubić.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku.
Wlać do masy truskawkowej i dobrze wymieszać. Całość wymieszać z ubitą śmietaną.
Deser wstawić do lodówki na około 3h.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














