składniki: 
- 20 dag mąki
- szklanka mleka
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki masła
- 2 jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- bita śmietana
- owoce
przyrządzanie:
- Jaja unij z cukrem, masło roztop. Do masy jajecznej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól, wlej mleko, stopione masło i delikatnie wymieszaj.
- Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
- Nalewaj niewielkie porcje do gofrownicy i piecz kilka minut.
- Upieczone gofry udekoruj bitą śmietaną i ułóż owoce.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















