Czekolada na gorąco to dobra opcja na deszczowe dni. Poprawi humor i doda energii do pracy.

składniki:
- tabliczka mlecznej czekolady
- niepełna szklanka śmietanki 30 %
- 100 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka ciemnego kakao
przyrządzanie:
Przygotowanie:
Śmietankę, rozdrobnioną czekoladę podgrzewać, cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi. Nie gotować.
W drugiej misce wymieszać kakao, mleko, następnie wlać do rondelka ciągle mieszając. Czekoladę zagotować i zdjąć z gazu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














