„Odkorkuj kulinarną wyobraźnię” to tytuł książki kucharskiej zawierającej m.in. przepisy, których autorem jest Paolo Cozza. Publikacja zawiera 48 propozycji potraw różnego rodzaju, a także wskazówki dotyczące doboru win do posiłków i ciekawostki na jego temat. Książka nie jest dostępna w regularnej sprzedaży – otrzymuje ją tylko ten, kto kupi wino marki Celebro. Paolo Cozza zyskał popularność m.in. za sprawą programu „Europa da się lubić”. Choć z wykształcenia jest prawnikiem, jedną z jego pasji są kulinaria, czego dowodem jest wydana w 2007 roku książka kucharska „Włoska kuchnia na polskim stole”. Zamiłowanie do gotowania i eksperymentowania w kuchni, a także znajomość wina oraz odpowiedni ich dobór do posiłku zadecydowały o tym, że to właśnie Paolo Cozza został ambasadorem win marki Celebro. Książka kucharska „Odkorkuj kulinarną wyobraźnię” to kolejny efekt współpracy Włocha z firmą Jantoń, oferującą wina do posiłku marki Celebro. W publikacji tej można znaleźć 48 przepisów na dania z ryb, drobiu, wołowiny, owoców morza, a także makarony, sałatki i pizze. Książka, poza wskazówkami dotyczącymi przygotowania potrawy, zawiera sugestię na temat wina, które idealnie komponuje się z posiłkiem. Dzięki temu każdy miłośnik dobrego smaku może samodzielnie przygotować nie tylko wspaniały posiłek, ale także dobrać do niego wino podkreślające jego walory smakowe. W książce znajdziemy także ciekawostki na temat win. Publikacja nie jest dostępna w regularnej sprzedaży – jest dodawana do butelki wina do posiłku marki Celebro. Produkty te zostały stworzone z myślą o pasjonatach gotowania, którzy lubią serwować wino do spożywanych przez siebie dań. Na etykiecie każdego z czterech półwytrawnych win (Celebro Włochy, Hiszpania, Argentyna, Francja) widnieją czytelne oznaczenia ułatwiające właściwy wybór. Dzięki tym wskazówkom bez trudu dobierzemy wino najlepiej podkreślające smak ulubionych potraw Książki dostępne są w sklepach (m.in. w sieciach Polo Market, Makro, Dino i Delikatesy Centrum) od początku marca, promocja trwa aż do wyczerpania zapasów.