
Pierwotnie ta kombinacja ostrych smaków podawana była razem z cielęciną. Okazuje się, że równie dobrze sprawdza się jako dodatek do lekkich dań z grilla.
przepis z kuchni: włoskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
otarta skórka z 2 cytryn
3 ząbki czosnku
pół szklanki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
przyrządzanie:
Skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
uwagi:
Przygotowywać bezpośrednio przed podaniem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













