Pierś z kurczaka grillowana i podana w towarzystwie sosu z wiśni. Piękne i smaczne połączenie.
składniki:
Składniki na 4 porcje:
- Podwójna pierś z kurczaka
- Oliwa lub olej rzepakowy - łyżka
- Sól, pieprz, ostra i słodka papryka
- Cebula - średnia sztuka
- Wiśnie (świeże lub mrożone) - 2,5 szklanki
- Bulion warzywny - 1 szklanka
- Suszone śliwki - 8 małych sztuk
- Skrobia ziemniaczana - łyżeczka
- Oliwa lub olej - łyżeczka
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















