Konkretna porcja mięsa dla smakoszy.
składniki:
- 200 g schabu
- 100 g szpinaku
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- ostra papryka
- pół cebuli
- 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12 % lub 18%
- szczypta mąki
- łyżeczka masła
- oliwa
przyrządzanie:
- Cebule podsmaż na maśle, dodaj szpinak, szczyptę pieprzu, łyżeczkę śmietany i na koniec szczyptę mąki. Wszystkie składniki wymieszaj i podsmaż.
- Schab rozbij na duży plaster i na środku połóż łyżkę szpinaku. Złóż mięso na pół i zepnij wykałaczkami.
- Na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oliwy połóż przygotowany schab ze szpinakiem i z jednej strony posyp go solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i ostra papryką. Podsmaż mięso z obu stron na złoty kolor.