Konkretna porcja mięsa dla smakoszy.

składniki:
- 200 g schabu
- 100 g szpinaku
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- ostra papryka
- pół cebuli
- 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12 % lub 18%
- szczypta mąki
- łyżeczka masła
- oliwa
przyrządzanie:
- Cebule podsmaż na maśle, dodaj szpinak, szczyptę pieprzu, łyżeczkę śmietany i na koniec szczyptę mąki. Wszystkie składniki wymieszaj i podsmaż.
- Schab rozbij na duży plaster i na środku połóż łyżkę szpinaku. Złóż mięso na pół i zepnij wykałaczkami.
- Na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oliwy połóż przygotowany schab ze szpinakiem i z jednej strony posyp go solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i ostra papryką. Podsmaż mięso z obu stron na złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














