Zdrowa przekąska. Zapiekane gruszki z płatkami owsianymi i nutą cynamonu.

składniki:
- pół kilo gruszek
- pół szklanki brązowego cukru
- 5 łyżek masła masła
- 1 niepełna szklanka płatków owsianych górskich
- szczypta cynamonu i kardamonu
przyrządzanie:
- Gruszki dokładnie umyj, pokrój na małe kawałki.
- Teraz roztop masło, dodaj do niego cukier i poczekaj aż się rozpuści, mieszaj od czasu do czasu.
- Dodaj do tej mikstury płatki górskie. Przygotuj formę do zapiekania, najlepiej mniejszy rozmiar.
- Teraz w formie połóż pokrojone gruszki, wylej na nie masę z masłem i płatkami.
- Piecz wszystko bez przykrycia około 15 minut, w temperaturze 180 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














