Świetny pomysł na wykorzystanie szparagów. Pyszne i szybkie grzanki! Zrobisz je w kilka minut, a stanowią świetną przekąskę.
składniki:
- bagietka
- masło ziołowe
- szparagi
- ser żółty
przyrządzanie:
Kromki bagietki smarujemy masłem ziołowym i opiekamy w piekarniku w funkcji grzanie z góry plus termoobieg w najwyższej temperaturze.
W tym czasie gotujemy szparagi.
Na opieczonym chlebie układamy ugotowane szparagi pokrojone w kawałki i posypujemy wszystko startym żółtym serem. Zapiekamy tylko do momentu aż ser się rozpuści.
Podajemy od razu.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















