Przedstawiamy Wam pomysł na dzisiejszy obiad. Spodoba się wszystkim mięsożercom!
składniki:
30 dag cielęciny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 marchewki,
pół cukinii średniej wielkości,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
30 dag pieczarek,
3 papryki: żółta, zielona i czerwona,
1 papryka chili,
garnuszek bulionu,
kubek przecieru pomidorowego,
łyżka oregano,
łyżeczka bazylii,
szczypta ziół prowansalskich,
2 liście laurowe,
szczypta przyprawy do gulaszu,
garść liści bazylii
przyrządzanie:
1. Cielęcinę myjemy i kroimy.
2. Polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawą do gulaszu.
3. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
4. W tym czasie na oliwie szklimy pokrojoną w kostkę cebulę.
Do cebuli dodajemy pieczarki i cukinię.
6. Gotujemy bulion, wrzucamy do niego liście laurowe, marchewkę i mięso cielęce.
7. Dodajemy pieczarki i cebulę, a potem przecier pomidorowy.
8. Doprawiamy.