
Wspaniały kolor i aromat ten deserowy koktajl zawdzięcza połączeniu koniaku z czerwonym wermutem
czas: 5 minut
składniki:
5/10 koniaku
5/10 czerwonego wermutu
kilka kropel angostury
przyrządzanie:
Do szklanicy barmańskiej wlać na kilka kostek lodu składniki, wymieszać łyżką i przelać do kieliszków do koniaku.
uwagi:
Zamiast agostury można użyć innej gorzkiej wódki lub mocnego likieru
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













