Tak zdrowej granoli jeszcze tutaj nie było! Kasza jaglana, gryczana, płatki owsiane i masa dodatków. To jest hit!

składniki:
1 szklanka płatków owsianych górskich
pół szklanki kaszy jaglanej surowej
1/3 szklanki kaszy gryczanej niepalonej surowej
garść dowolnych orzechów
duża szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kurkumy
1 niepełna szklanka soku jabłkowego
2 łyżki oleju
3 łyżki miodu
garść słodkich bakalii: rodzynki, żurawina, wiórki kokosowe, morele suszone itd.
przyrządzanie:
- Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.
- Siekamy orzechy na drobno.
- W misce mieszamy wszystkie suche składniki, z wyłączeniem bakalii słodkich np. rodzynek
- Zalewamy sokiem jabłkowym lub innym, miodem i olejem.
- Mieszamy całość do wstępnego połączenia się składników.
- Przekładamy na blaszkę do pieczenia. Wyłożoną papierem.
- Pieczemy około 1 godziny, mieszając co minimum 15 minut, aż granola będzie złota.
- Studzimy, mieszamy ze słodkimi bakaliami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














