Wegetariańskie kotleciki pieczone w piekarniku na bazie marchewki i fasoli Jaś. Przepyszne!

składniki:
3 szklanki surowej marchewki, startej na drobnych oczkach
1 puszka fasoli białej lub taka sama ilość ugotowanej
1 szklanka kaszy jaglanej, ugotowanej i wystudzonej
1 łyżka musztardy
4 łyżki oleju
pół szklanki bułki tartej, albo nieco więcej jeśli kotleciki są za rzadkie
1 cebula (pokrój w małą kosteczkę)
1 ząbek czosnku (przeciśnij przez praskę)
sól, pieprz plus ulubione przyprawy- tu pasuje szczypta kurkumy i papryki wędzonej.
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














