Angielskie ciasteczka miodowe to idealne rozwiązanie do kawy czy herbatki.
składniki:
- 200 g cukru
- 100 g miodu
- 4 łyżki wody
- 1 łyżka sody oczyszczonej
przyrządzanie:
Cukier, miód, wodę wymieszać. Gotować do temperatury 149ºC.
Dodać sodę oczyszczoną, wymieszać.
Natychmiast przelać ją do przygotowanej formy (wysmarowanej olejem tortownicy) i nie dotykać.
Zostawić do kompletnego wystudzenia w temp domowej.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















