Przedstawiamy przepis na idealne ciasto na paszteciki do barszczu. Smakują wyśmienicie, dodaj swój ulubiony farsz i rozsmakuj się w nich!
składniki:
- ciasto na 1 kg farszu 4 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1śmietana (250ml) 2 dkg drożdży szczypta soli
przyrządzanie:
1.Drożdże rozpuścić w śmietanie.
2. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto.
3. Ciasto lekko rozwałkować i pociać na długie pasy o szerokości 9 cm.
4. Klaść farsz na każdy pasek i zwinąć w rulon zlepiając DŁUGIE końce razem.
5. Pociąc ukośnie na kawalki.
6. Posmarowac paszteciki jajkiem.
7. Piec w nagrzanym piekarniku (220C ; 200C z termoobiegiem) 30-40 minut , aż będą rumiane.
Czytaj o : Karczek pieczony >>>