Przedstawiamy przepis na idealne ciasto na paszteciki do barszczu. Smakują wyśmienicie, dodaj swój ulubiony farsz i rozsmakuj się w nich!
składniki:
- ciasto na 1 kg farszu 4 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1śmietana (250ml) 2 dkg drożdży szczypta soli
przyrządzanie:
1.Drożdże rozpuścić w śmietanie.
2. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto.
3. Ciasto lekko rozwałkować i pociać na długie pasy o szerokości 9 cm.
4. Klaść farsz na każdy pasek i zwinąć w rulon zlepiając DŁUGIE końce razem.
5. Pociąc ukośnie na kawalki.
6. Posmarowac paszteciki jajkiem.
7. Piec w nagrzanym piekarniku (220C ; 200C z termoobiegiem) 30-40 minut , aż będą rumiane.
Czytaj o : Karczek pieczony >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















