Herbata imbirowa na ból gardła. Pij gdy tylko poczujesz pierwsze symptomy przeziębienia. Przetestowane wielokrotnie przez nasze redaktorki!

składniki:
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- świeża cytryna
- 4 łyżki miodu
- kawałek świeżego imbiru, około 3 cm
- 1 goździk
- pół łyżeczki kardamonu
- woda
przyrządzanie:
- Obierz imbir, zetrzyj na małych oczkach tarki
- Wyciśnij sok z połówki cytryny
- W garnku zagotuj 3 szklanki wody i dodaj wszystkie mielone przyprawy, imbir i gotuj na małym ogniu około 20 minut
- Po tym czasie wywar wystudź do temperatury pokojowej, dodaj sok z cytryny i miód
- Pij od razu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














