
Egzotyczny omlet smażony wraz z cebulką, papryką chilli oraz siekaną kolendrą
przepis z kuchni: indyjskiej
czas: 20 minut
liczba porcji: 2
składniki:
4 jajka
2 małe cebulki
2 papryczki chilli
pęczek kolendry
sól, pieprz
olej do smażenia
przyrządzanie:
Do miski wbić jajka, dodać posiekaną bardzo drobno cebulkę, cienkie plasterki chilli oraz większość pokrojonej kolendry – kilka gałązek pozostawić do dekoracji. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na złoto po kolei dwa cienkie omlety. Złożyć na pół, udekorować listkami kolendry, ewentualnie ćwiartkami pomidorów.
uwagi:
Podawać z liśćmi różnokolorowych sałat
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













