Świetny pomysł na obiad - zdrowy i pożywny. A jego przygotowanie nie zajmie wam wiele czasu. Oto indyk nadziewany szpinakiem. Pycha!

składniki:
- 1 pierś z indyka
- pół paczki szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- łyżka śmietany 12%
- 1 jajko
- sól, pieprz
- przyprawa do kurczaka
- czosnek granulowany
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Pierś z indyka umyć.
- Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka.
- Szpinak rozmrozić na patelni, aż woda odparuje, doprawić solą i pieprzem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Dodać śmietanę i jajko.
- W piersi wyciąć kieszeń, nafaszerować szpinakiem.
- Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek włożyć pierś.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 90 minut.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy